Assortiment

Salade Mimosa

Salade Mimosa Salade Mimosa symboliseert het begin van de lente. Mimosa is een klassieke salade van laagjes gemaakt en bevat de volgende hoofdingrediënten: ingeblikte vis, gekookte eieren en mayonaise. Om de smaak van de salade te verrijken en voor de afwisseling worden er kaas, wortelen, appels, boter en aardappelen toegevoegd.  

Lees meer »

Salade Vinaigrette

Salade Vinaigrette is een salade van gekookte groenten, die zijn naam dankt aan de salade dressing voor dit gerecht, die veel voorkwam tot het begin van de twintigste eeuw. Ik gebruik deze dressing vandaag de dag. De samenstelling van deze mysterieuze dressing bestaat uit appelazijn en andere ingrediënten.

Lees meer »

Krabsalade

Krabsalade is onmisbaar op elke feesttafel. Een salade met krabsticks lijkt nog geen delicatesse, maar dat is al iets meer geavanceerd dan alledaagse salade. De salade bevat krabsticks, maïs, erwten, gekookte eieren, mayonaise en kruiden. De combinatie van krabsticks en maïs maakt deze salade sappig en pikant van smaak.

Lees meer »

Borsjtsj

Borsjtsj is een goed gevulde groentesoep. Hij is niet alleen in Rusland en Oekraïne geliefd, maar ook in Polen, Litouwen, Roemenië en Moldavië. In de oudheid werd borsjtsj van eetbare bladeren van berenklauw gemaakt. In het Russisch noemt men deze plant ‘borsjtsjevik’, vandaar is de naam van de soep. Later begon men rode bieten aan […]

Lees meer »

Siberische Soljanka

Siberische Soljanka is een Russische soep met een scherpe en tevens zure smaak. Soljanka wordt met kool- of augurkenpekel, verschillende marinades en gezouten levensmiddelen gemaakt, en tevens wordt ook citroensap toegevoegd. Solyanka kan met vlees, vis of paddenstoelen worden bereid. In vleessoljanka wordt gezouten vlees, gerookt vlees, worst of ham toegevoegd. In vissoljanka mocht alleen […]

Lees meer »